Pasta med champinjonsås och kycklingsnitzel.
Hjärligt välkomna till denna nya och fräscha bloggen.
Som jag skrev i mitt första inlägg, så kommer denna blogg att handla om mat & tillagning, men jag hoppas även att ni skall kunna få en uppfattning om mig som person, därför kommer jag vid vissa tillfällen tala om matlagning, men jag kommer även att motivera varför jag valde att just ta upp den aktuella rätten. Nu till det viktigare: Första rätten!
Dagens rätt: Pasta med champinjonsås och kycklingsnitzel.
Kort beskrivning: En enkel, men elegant maträtt som passar dig som tänker på vikten, även dig som vill lyxa till det en fredagskväll, eller dig som helt enkelt har för mycket tid över.
Indigrienser : Pasta -Tagritella (Finns även som fullkornspasta)
Färdiglagad champinjonsås
Färska champinjoner
& kyckling snitzel .
Gör så här:
Koka pastan enligt paketets beskrivning.
Stek Kycklingen på relativt låg värme. Krydda efter behov.
Förbered såsen. Följanvisingarna på champinjonsåsen, Blanda den färdigblandade såsen tillsammans med mjölk och vatten, rör om och låt såsen sjuda.
När du märker att såsen fått rätt konsistens, så lägger du i dom färska champinjonerna som du redan innan förberett och stekt vid sidan om, tills dom blivit gyllenbruna och klara.
När du sedan börjar känna och se att såsen börjar bli klar och kycklingen har fått färg så kan du börja krydda enligt behov.
Kryddor är A & O i matens värld. Det är viktigt att man vågar experimentera sig fram tills man uppnått ett bra resultat. Ta gärna för mycket än för lite,
Något som absolut funkar i allting och självklart för denna maträtt är färskpressad vitlök. Lite cayennepeppar, och självklart baskryddorna , salt och peppar.
Lägg pastan på en stor fin tallrik med kycklingen ovanpå, sen häller du på såsen över pastan och kycklingen, toppa detta gärna med en god grönsallad. (isbergssallad, tomat, gurka, majs, oliver, rödlök, och paprika)
Denna rätt skall ta mellan 15-20 minuter att tillaga, så det är en snabb men nyttig maträtt som man kan unna sig. Njut gärna av maten med ett glas vittvin.
Bon Apetit!
/ Din Kock, S
Hej min vän!
Vilken fin blogg du skapat, kommer att bli en fröjd att följa dina recept och hoppas på många härliga stunder med dina maträtter
Lite snabb kritik
du skriver att den är nyttig då tycker jag du borde skriva att du valt att göra med fullkornspasta och inte att den finns med det
sen skriver du att pastan kallas
Tagritella
är det en ny sort? eller menar du kanske tagliatelle som är en väldigt smaskig pasta ?!
sen är bilder i en blogg alltid A & O speciellt när du är en matskribent och då vill man ju lockas av hur maten ser ut för oftast säger ju en bild mer än tusen ord!
kör på vännen !
kärlek
steVe
gärna också att dem grejerna du ser som lätta att tillaga, att du berättar lite mer detaljerat hur man lagar dem. tex hur man steker champinjoner. hur mkt smör, vilket temperatur... osv.
Kära S!
Det ar en frojd att folja din resa anda fran skolan i Grythyttan till nu hyllad kock och matskribent. Jag vill passa pa att tacka for alldeles fortrafflig lasning och manga bra tips for oss som kan fa idétorka ibland.
Jag vill aven be dig att dela med dig av influenser fran din mangkulturella bakgrund och att du integrerar den i recepten. Har hort pa ryktesvagar att du gor underverk med de nya ingredienserna som hittas i de svenska kyldiskarna. Du ska vara en riktig rackare att elaborera med turkisk yoghurt har jag hort...
Hursom, tack for en gudomlig upplevelse S.
Lev val
K